Reseptit

Peurapata

Peurapata on mustikkainen syysruoka, jonka oheen leivotaan polenta- eli maissikakkuja.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peurapata

  • 1 kg peuran niskaa tai lapaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl vehnä- tai maissijauhoja
  • 2 dl lihlientä (fondi tai lihaliemikuutio)
  • + vettä
  • 2 dl mustikoita
  • persiljasilppua tai
  • koivun ja mustikan lehtinuppuja

polentakakku:

  • polentajauhetta
  • kuumaa vettä
  • suolaa
  • (chiliä tai paprikaa)

Valmistusohje

Peurapata tehdään näin:

1. Paloittele peuran liha. Kuumenna pannulla öljy ja ruskista lihapalat öljyssä. Ripota pannulle jauhot ja anna hiukan paahtua. Kaada joukkoon lihaliemi ja sekoita kunnes jauhot sekoittuvat liemeen suurukseksi.

2. Keitä lihaa hiljalleen liemessä puoli tuntia. Lisää mustikat ja jatka kypsennystä kunnes marjat ovat soseutuneet joukkoon ja liha on pehmeää. Lisää tarpeen mukaan vettä.  Mausta peurapata tarvittaessa suolalla. Ripota vihreitä lehtiä padan päälle.

Vinkki:

Maissikakku eli polentakakku syntyy valmiista polentajauheesta, jota on kevyt kuljettaa metsässä mukana. Lisää vain kuuma vesi pakkauksen ohjeen mukaan ja suolaa, ehkä myös chiliä tai paprikaa. Anna hyytyä kattilassa. Leikkaa kuten leipä.

Saatat pitää myös peurapaistista ja uunijuureksista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Loimutettu peuran ulkofilee

X