Reseptit

Pho-keitto

Lämmittävä pho-keitto on talvikauden paras keitto, jonka sielu on maukas liemi. Lisukkeita vaihtelemalla keitto taipuu moniin makuihin ja ruokavalioihin.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Liemi:

  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • pieni pala (50 g) inkivääriä
  • 1 rasia (100 g) siitakesieniä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 l kasvislientä
  • 4 tähtianista
  • 4 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 limetin kuori raastettuna ja mehu (tai 4 limetin lehteä)
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1 kookospalmusokeria

Lisäksi:

  • 200 g riisinuudeleita keitettynä
  • 150 g tofua (esim. kylmäsavu) tai soijapapuja ryöpättyinä (pakaste)
  • 2 kananmunaa tai keltajuurta keitettyinä
  • 2 kevätsipulia hienonnettuna
  • 2 dl (50 g) ituja (esim. sinimailanen tai mungpapu)
  • 1 ruukku tuoreita yrttejä (esim. thaibasilika, minttu, korianteri)
  • 1/2 punaista chiliä

Valmistusohje

1. Tee liemi. Paloittele sipulit ja inkivääri kuorineen. Viipaloi sienet.

2. Kuullota ainekset öljyssä kattilassa ja kaada sekaan kiehuva liemi. Lisää mausteet ja keitä hiljalleen 30– 45 minuuttia. Tarkista maku ja siivilöi liemi.

3. Annostele kulhoihin maun mukaan nuudeleita ja muita aineksia, ja kaada päälle liemi.

X