Reseptit

Pienet juustopiiraat

Pienet juustopiiraat ovat helppotekoisia ja sopivan suolaisia tarjottaviksi kuohuviinin kanssa. Laita salamiviipale vain osaan piiraita. Tarjoa piirakat kevyesti lämmitettyinä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pienet juustopiiraat

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 150 g vahvaa juustoa (esim. Västerbotten)
  • (50 g pieniä salami- tai chorizoviipaleita)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Pienet juustopiiraat leivotaan helposti näin:

1. Nypi voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi käsin tai käytä taikinan tekemiseen monitoimikonetta. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.

2. Painele taikina muffinipellin koloihin, tee pohjiin parin sentin korkuiset reunat. Raasta juusto ja lisää pohjien päälle halutessasi salami- tai chorizoviipaleiden kanssa.

3. Sekoita muna kerman joukkoon, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi seos piirakoiden päälle.

4. Kypsennä piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes piirakoiden pinta on ruskistunut kauniisti. Irrota piirakat vuoasta hetken jäähtymisen jälkeen. Lämmitä juustopiiraat uudelleen ennen tarjoamista.

Katso myös: Pellillinen juustopiirakkaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Juustopiirakka hurmaa herkkusuut – poimi talteen parhaat ohjeet!

X