Pienet juustopiiraat
Pienet juustopiiraat ovat helppotekoisia ja sopivan suolaisia tarjottaviksi kuohuviinin kanssa. Laita salamiviipale vain osaan piiraita. Tarjoa piirakat kevyesti lämmitettyinä.
Ainekset
Pienet juustopiiraat
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 150 g vahvaa juustoa (esim. Västerbotten)
- (50 g pieniä salami- tai chorizoviipaleita)
- 1 kananmuna
- 1 dl kermaa
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Pienet juustopiiraat leivotaan helposti näin:
1. Nypi voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi käsin tai käytä taikinan tekemiseen monitoimikonetta. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
2. Painele taikina muffinipellin koloihin, tee pohjiin parin sentin korkuiset reunat. Raasta juusto ja lisää pohjien päälle halutessasi salami- tai chorizoviipaleiden kanssa.
3. Sekoita muna kerman joukkoon, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi seos piirakoiden päälle.
4. Kypsennä piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes piirakoiden pinta on ruskistunut kauniisti. Irrota piirakat vuoasta hetken jäähtymisen jälkeen. Lämmitä juustopiiraat uudelleen ennen tarjoamista.
Katso myös: Pellillinen juustopiirakkaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Juustopiirakka hurmaa herkkusuut – poimi talteen parhaat ohjeet!
Kommentit
Mitä kermaa tuossa reseptissä on käytetty? Kuohukerma vai ruokakerma?
Kommentit
Mitä kermaa tuossa reseptissä on käytetty? Kuohukerma vai ruokakerma?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous