28.6.2012

Pienet kalamurekkeet

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

500 g jauhettua kalaa (kirjolohta, haukea, siikaa, kuhaa)
1–2 dl kermaa tai maitoa
0.5 dl sulatettua voita
1 dl ranskankermaa
2 keltuaista
1 rkl perunajauhoja
2 tl suolaa
valkopippuria
ripaus sahramia
(½ sitruunan mehu)
2 vaahdotettua valkuaista

Valmistusohje

1. Osta kala valmiiksi jauhettuna tai jauha fileet itse monitoimikoneella.

2. Sekoita sahrami voisulaan. Lisää jauhetun kalan sekaan neste, jäähtynyt voisula, keltuaiset, ranskankerma ja perunajauhot hyvin sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kääntele viimeiseksi sekaan vaahdotetut valkuaiset.

3. Tee makukoe kypsentämällä lusikallinen seosta mikrossa. Mausta tarvittaessa.

4. Jaa seos voideltuihin ja korppujauhotettuihin metallivuokiin. Myös silikoninen tai tefloninen muffinipelti sopii hyvin pikkumurekkeiden valmistamiseen.

5. Peitä murekkeet öljyllä voidellulla alumiinifololla. Pane vuoat vesihauteeseen ja kypsennä 175-asteessa 30–45 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja kapriksella maustettua kermaviilikastiketta.

Vinkki: Voit lisätä murekeseokseen katkarapuja, tilliä tai silputtua kylmäsavulohta. Jos kypsennät murekkeen isossa vuoassa, kypsymisaika on 1 tunti.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *