Reseptit

Pienet katkarapusalaatit

Raikas rapusalaatti tarjoillaan pieniltä rapeilta salaatinlehdiltä. Tarkoitukseen sopivia salaatteja ovat sydänsalaatti, endiivi ja pieni keräsalaatti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pienet katkarapusalaatit

  • 200 g katkarapuja
  • 100 g viinirypäleitä
  • 1 pieni punainen chilipalko hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2-3 rkl ranskankermaa
  • 1/2 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 pientä kerää keräsalaattia tai sydänsalaattia

Valmistusohje

1. Valuta katkaravut ja puolita viinirypäleet.

2. Kääntele kulhossa rapujen ja viinirypäleiden joukkoon  chili, suola, mustapippuri, sitruunan mehu ja raastettu kuori, ranskankerma ja ruohosipuli.

3. Irrottele salaatin lehdet vadille ja lusikoi rapuseos lehdille.

4. Tarjoile sormisyötävänä.

X