Reseptit

Pienet katkarapusalaatit

20.9.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Raikas rapusalaatti tarjoillaan pieniltä rapeilta salaatinlehdiltä. Tarkoitukseen sopivia salaatteja ovat sydänsalaatti, endiivi ja pieni keräsalaatti.

Ainekset

Pienet katkarapusalaatit

200 g katkarapuja
100 g viinirypäleitä
1 pieni punainen chilipalko hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2-3 rkl ranskankermaa
1/2 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
2 pientä kerää keräsalaattia tai sydänsalaattia

Valmistusohje

1. Valuta katkaravut ja puolita viinirypäleet.

2. Kääntele kulhossa rapujen ja viinirypäleiden joukkoon  chili, suola, mustapippuri, sitruunan mehu ja raastettu kuori, ranskankerma ja ruohosipuli.

3. Irrottele salaatin lehdet vadille ja lusikoi rapuseos lehdille.

4. Tarjoile sormisyötävänä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *