Reseptit

Pienet lammasburgerit

Lammasburgerit ovat loistavaa pikkunaposteltavaa illanistujaisiin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl maitoa tai vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 6.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • sinapinsiemeniä
  • 600 g lampaan ulkofileetä
  • öljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • majoneesia
  • valkosipulia
  • salaatinlehtiä
  • 1 rasia minitomaatteja
  • ketsuppia

Valmistusohje

Miniburgereiden täytteenä on karitsan ulkofileetä.

1. Pane lampaanfileet marinoitumaan edellisenä iltana valkosipulilla ja rosmariinilla maustettuun öljyyn. Anna lampaanfileiden marinoitua rauhassa yön yli. Tee minisämpylät tarjoilupäivänä. Liuota hiiva lämpimään nesteeseen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää voisula alustamisen loppupuolella. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 14 palaksi ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota ja sivele sämpylät munalla. Ripottele pinnalle sinapinsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
2. Mausta majoneesi vienosti valkosipulilla. Silppua tomaatit, sekoita niihin 1 dl ketsuppia. Paista lampaanfileitä pari minuuttia puoleltaan, mausta suolalla ja pippurilla, kääri folioon hetkeksi ja viipaloi fileet. Lämmitä sämpylät ja pane pohjalle salaatinlehti, lisää päälle fileeviipaleet, majoneesi ja tomaattikastike.

X