Reseptit

Pienet lohimunakkaat ja piparjuurikastiketta

Pienet lohi­munakkaat viimeistellään raikkaalla pipar­juurikastikkeella.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl vettä, maitoa tai kermaa
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl kevätsipulia hienonnettuna
  • 150 g lämminsavulohta

kastike

  • 2 dl paksua jogurttia
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Riko kananmunat kulhoon ja vispilöi niiden rakenne rikki. Lisää neste, suola ja hienonnettu kevätsipuli.

2. Sipaise 6–8 muffinipellin syvennystä öljytilkalla ja jaa seos syvennyksiin. Paloittele pinnalle savulohi. Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä maustumaan hetkeksi.

4. Irrota kypsät munakkaat muffinipellistä ja jäähdytä hieman. Tarjoile kastikkeen kera.

Lisää kivoja herkkuja kananmunasta:

japanilainen munakaskäärö

Japanilainen munakaskäärö

Japanilainen munakas

Tamagoyaki – japanilainen munakas

peruna-kylmäsavulohitapakset

Peruna-kylmäsavulohitapakset

Kotiliesi.fi: Miniparsakaali-munakasmuffinit

X