Reseptit

Pienet marenki-iglut

Marenki-iglut ihastuttavat makunsa lisäksi suloisella ulkonäöllään. Iglujen sisältä löytyy suuta hemmotteleva yllätys.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kpl ohut sokerikakkupohja
  • 3 dl puolukoita (tai muita pakastemarjoja)
  • 6 dl vaniljajäätelöä
  • 1 dl valmista kinuskikastiketta
  • puoli annosta marenkia

Valmistusohje

Pikkuiglut kätkevät sisäänsä puolukoita, kinuskia ja vaniljajääteloä.

Katso perusmarengin resepti.  

  • Leikkaa kakkupohjasta pienten piirasvuokien pohjalle sopivat palat. Lisää päälle puolukat, jäätelö ja kinuskikastike. Pane vuoat pakastimeen odottamaan.
  • Valmista marenki perusohjeen mukaan. Levitä marenki annosten päälle niin, etta se peittää jäätelon täysin.
  • Pane iglut 225-asteiseen uuniin, kunnes marengin pinta saa vähän väriä.

 

X