Reseptit

Pienet mustikka­piirakat ja vaniljajäätelöä

Mustikkapiirakka on ikisuosikki, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Pienten mustikkapiirakoiden mausteena on kardemummaa ja raastettua sitruunan kuorta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Teresa Välimäen reseptillä leivotut pienet mustikkapiirakat hurmaavat niin kesäjuhlissa kuin pikkujouluissa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pienet mustikkapiirakat:

  • 1/2 pkt/n. 250 g pakastemurotaikinaa
  • 200 g pakastemustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1/2 tl kardemummaa

Täyte:

  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta

Tarjoiluun:

  • 4 pientä palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Pienet mustikkapiirakat leivotaan näin helposti Teresa Välimäen reseptillä:

1. Leikkaa pakastetaikinasta puolet sulamaan ja jätä loput pakastimeen. Jaa sulanut taikina neljään pieneen piiras- tai leivosvuokaan ja painele se vuokien pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita kulhossa mustikoiden joukkoon sokeri, perunajauhot ja kardemumma. Jaa seos piirakkavuokiin.

3. Sekoita ranskankerman joukkoon kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan kuoriraaste. Valuta seos mustikoille.

4. Nosta vuoat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista piiraita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

5. Jäähdytä pienet mustikkapiirakat, irrota varovasti vuoista ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

Vinkki: Voit tarjoat mustikkapiirakat myös vaniljakastikkeen kera.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään raikas jogurttikastike marjapiirakoille

X