Reseptit

Pienet mustikka­piirakat ja vaniljajäätelöä

Mustikkapiirakka on ikisuosikki, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Pienten mustikkapiirakoiden mausteena on kardemummaa ja raastettua sitruunan kuorta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikkapiirakat:

  • 1/2 pkt/n. 250 g pakastemurotaikinaa
  • 200 g pakastemustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1/2 tl kardemummaa

Täyte:

  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta

Tarjoiluun:

  • 4 pientä palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Leikkaa pakastetaikinasta puolet sulamaan ja jätä loput pakastimeen. Jaa sulanut taikina neljään pieneen piiras- tai leivosvuokaan ja painele se vuokien pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita kulhossa mustikoiden joukkoon sokeri, perunajauhot ja kardemumma. Jaa seos piirakkavuokiin.

3. Sekoita ranskankerman joukkoon kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan kuoriraaste. Valuta seos mustikoille.

4. Nosta vuoat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista piiraita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

5. Jäähdytä piirakat, irrota varovasti vuoista ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

X