Reseptit

Pienet parsapiiraat

Pienet parsapiiraat maistuvat parhaimmilta, kun niihin on käytetty tuoretta parsaa. Piiraat voi valmistaa myös pakastetusta parsasta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

18

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl Kylmää vettä

Täyte

  • 1 tlk vihreää parsaa tai 1 pkt pakastettua parsaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2.5 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
  • 2-3 rkl pestoa
  • 3 munaa
  • rouhittua mustapippuria
  • (mineraalisuolaa)

Valmistusohje

 

Nypi pehmeän rasvan joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina 18 osaan ja kauli palat pieniin foliovuokiin sopiviksi levyiksi. Painele levyt vuokiin.

Valuta ja paloittele parsat. Hienonna basilika. Jaa parsanpalat ja basilika taikinan päälle vuokiin.

Sekoita keskenään ruokakerma, pesto sekä munat ja mausta seos mustapippurilla sekä tarpeen mukaan mineraalisuolalla. Kaada seos muiden täyteaineiden päälle vuokiin.

Paista piiraita 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

X