Reseptit 28.4.2016

Pienet pekoni-sipulipiiraat

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Pekonista, sipulista ja valmiista voitaikinalevyistä syntyvät nopeat ja maukkaat vappubrunssipiiraat.

Ainekset

1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
1 pkt pekonia
2 isoa sipulia
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 kananmuna vatkattuna
100 g gruyerejuustoraastetta
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Levitä voitaikinalevyt (5 kpl) leivinpaperin päälle sulamaan.

2. Suikaloi pekoni ja sipuli. Laita pekoni ruskistumaan kuumenevalle pannulle. Kun se on ruskistunut, lisää sipulit ja timjami. Paista, kunnes sipulit ovat saanut hieman väriä.

3. Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kahtia ja voitele palat kananmunalla. Lusikoi pekoni-sipuliseos piiraspohjille ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

4. Ripottele lopuksi piiraille paahdetut seesaminsiemenet. Tarjoile jäähtyneinä.

Lisää piirakoita brunssipöytään:

Fenkoli_pekoni_piirakka_mantelipohjalla

Fenkoli-pekonipiirakka kukkakaali-mantelipohjalla

922380-piirakka2.jpg

Parsa-juustopiirakka

828411-vuohenjuustopiiraat_marstio.jpg

Vuohenjuusto-pestopiirakka

Kotiliesi.fi: Chorizopiirakat

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi