Pienet pekoni-sipulipiirakat
Pekonista, sipulista ja valmiista voitaikinalevyistä syntyvät nopeat ja maukkaat vappubrunssipiiraat.
Ainekset
- 1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
- 1 pkt pekonia
- 2 isoa sipulia
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1 kananmuna vatkattuna
- 100 g gruyerejuustoraastetta
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Pekoni-sipulipiirakat leivotaan helposti näin:
1. Levitä voitaikinalevyt (5 kpl) leivinpaperin päälle sulamaan.
2. Suikaloi pekoni ja sipuli. Laita pekoni ruskistumaan kuumenevalle pannulle. Kun se on ruskistunut, lisää sipulit ja timjami. Paista, kunnes sipulit ovat saanut hieman väriä.
3. Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kahtia ja voitele palat kananmunalla. Lusikoi pekoni-sipuliseos piiraspohjille ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
4. Ripottele lopuksi piiraille paahdetut seesaminsiemenet. Tarjoile pekoni-sipulipiirakat jäähtyneinä.
Vinkki: Pienet pekoni-sipulipiirakat sopivat juhlien pikkusuolaiseksi tarjottavaksi, illanistujaisten helpoksi herkuksi, glögikutsuille tai brunssipöydän ilahduttajaksi.
Lisää piirakoita brunssipöytään:
Katso myös Kotiliesi.fi: Chorizopiirakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous