Reseptit

Pienet pekoni-sipulipiirakat

Pekonista, sipulista ja valmiista voitaikinalevyistä syntyvät nopeat ja maukkaat vappubrunssipiiraat.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
  • 1 pkt pekonia
  • 2 isoa sipulia
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 kananmuna vatkattuna
  • 100 g gruyerejuustoraastetta
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Pekoni-sipulipiirakat leivotaan helposti näin:

1. Levitä voitaikinalevyt (5 kpl) leivinpaperin päälle sulamaan.

2. Suikaloi pekoni ja sipuli. Laita pekoni ruskistumaan kuumenevalle pannulle. Kun se on ruskistunut, lisää sipulit ja timjami. Paista, kunnes sipulit ovat saanut hieman väriä.

3. Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kahtia ja voitele palat kananmunalla. Lusikoi pekoni-sipuliseos piiraspohjille ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

4. Ripottele lopuksi piiraille paahdetut seesaminsiemenet. Tarjoile pekoni-sipulipiirakat jäähtyneinä.

Vinkki: Pienet pekoni-sipulipiirakat sopivat juhlien pikkusuolaiseksi tarjottavaksi, illanistujaisten helpoksi herkuksi, glögikutsuille tai brunssipöydän ilahduttajaksi.

Lisää piirakoita brunssipöytään:

Fenkoli_pekoni_piirakka_mantelipohjalla

Fenkoli-pekonipiirakka kukkakaali-mantelipohjalla

922380-piirakka2.jpg

Parsa-juustopiirakka

828411-vuohenjuustopiiraat_marstio.jpg

Vuohenjuusto-pestopiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Chorizopiirakat

X