Reseptit

Pienet perunapihvit

Pienet perunapihvit tarjoillaan lohi- ja kinkkuruusukkeilla koristeltuna. Tuoreet yrtit kruunaavat aterian.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ kg perunoita
  • 1 sipuli
  • 2 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

lisäksi:.

  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g savuporoa tai -kinkkua
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Kuori ja raasta perunat hienoksi raasteeksi. Valuta raaste hyvin ja painele kuivaksi talouspaperilla. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita perunaraasteen ja sipulin joukkoon munat, vehnäjauhot ja hienonnetut yrtit. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Ota lusikalla perunaseoksesta nokareita ja nosta ne pannuun. Litistä nokareet tasaisiksi pieniksi pihveiksi. Paista pihvejä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja sisältä kypsiä. Nosta pihvit talouspaperin päälle valumaan.

Päällystä puolet pihveistä lohiruusukkeilla ja puolet savuporo- tai kinkkuruusukkeilla. Koristele tuoreilla yrteillä.

X