Reseptit

Pienet pinaattifrittatat ja kylmäsavulohta

11.4.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Pienet frittatat kypsyvät samaan aikaan, kun kahvi porisee keittimessä. Tarjoa niiden kanssa kylmäsavulohta tai vaikkapa tuorejuustoa ja kasviksia.

Ainekset

Pienet pinaattifrittatat:

6 kananmunaa
1 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi:

200 g kylmäsavulohta
1 prk raejuustoa

Kastike:

2 dl jogurttia
1/2 sitruunan kuoriraaste ja mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl sinappia

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä se maustumaan.

2. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää kerma ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. Hienonna pinaatti veitsellä ja kääntele munaseokseen.

3. Paista seoksesta lettupannulla pieniä frittatoja (paista vain toiselta puolelta ja hauduta kypsäksi).

4. Nosta frittatat lautasille jalisää päälle kylmäsavulohta, raejuustoa sekä jogurttikastiketta.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme