Reseptit

Pienet pinaattifrittatat ja kylmäsavulohta

Pienet frittatat kypsyvät samaan aikaan, kun kahvi porisee keittimessä. Tarjoa niiden kanssa kylmäsavulohta tai vaikkapa tuorejuustoa ja kasviksia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pienet pinaattifrittatat:

  • 6 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi:

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 1 prk raejuustoa

Kastike:

  • 2 dl jogurttia
  • 1/2 sitruunan kuoriraaste ja mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl sinappia

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä se maustumaan.

2. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää kerma ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. Hienonna pinaatti veitsellä ja kääntele munaseokseen.

3. Paista seoksesta lettupannulla pieniä frittatoja (paista vain toiselta puolelta ja hauduta kypsäksi).

4. Nosta frittatat lautasille jalisää päälle kylmäsavulohta, raejuustoa sekä jogurttikastiketta.

X