Reseptit

Pienet punajuuripihvit ja jogurttitartarkastike

Vihannesosaston valmiista punajuuri-perunasoseesta paistat helposti ihanat, rennot pikkupihvit.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g valmista punajuuri- perunasosetta (Pirkka)
  • 2 dl ohra- tai spelttimannaryynejä
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • (paistamiseen juoksevaa margariinia)

Jogurttikastike

  • 1 pieni maustekurkku
  • 15 sentin pätkä tuorekurkkua tai 1 avomaankurkku
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl hienonnettua kirveliä
  • 2 dl maustamatonta, rasvatonta jogurttia

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa punajuuri-perunasose, ryynit, kananmunat ja suola. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Voit valmistaa taikinan jääkaappiin vaikka jo edellisenä iltana.

2. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori tuorekurkku tai avomaankurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna kirveli. Sekoita kurkut, valkosipuli ja kirveli jogurtin joukkoon. Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan pihvien paistamisen ajaksi.

3. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu. Lisää pannulle tarvittaessa juoksevaa margariinia, jos pannun pinta on kulunut ja paistettavat tarttuvat siihen helposti kiinni. Nostele ruokalusikallisia taikinaa pannulle. Paista pihvejä keskilämmöllä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Pieniä pihvejä tulee taikinasta 30 kpl. Tarjoile pihvit jogurttitartarkastikkeen kera.

Lisää kivoja kasvispihvejä:

härkäpapupihvit ja fenkolisalaatti

Härkäpapupihvit ja fenkolisalaatti

raastepihvit ja jogurtti-yrttikastike

Raastepihvit ja jogurttikastike

kasvis-fetapihvit

Kasvis-fetapihvit

Kotiliesi.fi: Punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuusto-hampurilaiset

X