Reseptit

Pienet siikapihvit

22.9.2015 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kookkaan siian ¼ filee
1 muna
4 rkl smetanaa
2 rkl korppujauhoa
2 sipulinvartta silppuna
1 dl höyrytettyä pinaattia tai villivihanneksia, esimerkiksi vuohenputken nuoria lehtiä
½ tl suolaa
1/6 tl valkopippuria

paistamiseen:

voita tai kasviöljyä

Valmistusohje

Siikapihvit maistuvat vaikka keitettyjen perunoiden kanssa.

1. Hakkaa nahaton filee veitsellä kuten tartarpihvi karkeaksi silpuksi. Sekoita joukkoon muna, smetana ja korppujauho sekä sipulinvarsisilppu. Höyrytä ja valuta vihreät vihannekset ja pilko karkeaksi. Sekoita kalamassaan. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

2. Kuumenna paistinpannu ja sulata voi. Jaa kalaseos nokareiksi ja paista minipihveiksi molemmin puolin.

Vihje: Jos haluat oikein tasareunaisia pihvejä, käytä pyöreää muottia.

Katso myös:

Rukiiset siikafileet, Ruoka.fi

Intialainen siika, Ruoka.fi

Grillattua siikaa ja sipuliperunaa, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *