Reseptit

Pienet uunimunakkaat

Muffinipellillä paistetut mini­munakkaat sopivat pääsiäisaterian alkuruoaksi salaatin kanssa tarjot­tuna.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl maitoa
  • 1/2 tl timjamia
  • ripaus pippuria
  • 1 dl juustoraastetta
  • 100 g palvilihaa (lammasta, kinkkua tai kalkkunaa)
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Pane uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Sipaise muffinipellin kolot öljyllä.

2. Silppua palviliha karkeaksi rouheeksi. Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta seos timjamilla ja ripauksella pippuria. Jaa munaseos kuuteen muffinipellin koloon. Lisää joukkoon savuliharouhe ja juustoraaste.

3. Kypsennä munakkaita uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat juuri ja juuri jähmettyneet. Munakkaat saavat jäädä kosteiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä jonkin verran uunista ottamisen jälkeen.

4. Irrota munakkaat koloista veitsen avulla. Silppua pinnalle ruohosipulia.

Vinkki! Korvaa liha paistetuilla sienillä.

X