Reseptit

Pienet uunimunakkaat

Muffinipellillä paistetut mini­munakkaat sopivat pääsiäisaterian alkuruoaksi salaatin kanssa tarjot­tuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl maitoa
  • 1/2 tl timjamia
  • ripaus pippuria
  • 1 dl juustoraastetta
  • 100 g palvilihaa (lammasta, kinkkua tai kalkkunaa)
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Pienet uunimunakkaat tehdään näin:

1. Pane uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Sipaise muffinipellin kolot öljyllä.

2. Silppua palviliha karkeaksi rouheeksi. Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta seos timjamilla ja ripauksella pippuria. Jaa munaseos kuuteen muffinipellin koloon. Lisää joukkoon savuliharouhe ja juustoraaste.

3. Kypsennä munakkaita uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat juuri ja juuri jähmettyneet. Munakkaat saavat jäädä hieman kosteiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä jonkin verran uunista ottamisen jälkeen.

4. Irrota munakkaat vuoan koloista veitsen avulla. Silppua minimunakkaiden pinnalle ruohosipulia.

5. Tarjoa pienet uunimunakkaat vaikkapa pääsiäisaamun brunssilla.

Vinkki! Voit korvata munakkaiden lihatäytteen paistetuilla sienillä.

Saatat pitää myös noutopöytäänkin sopivista perunamunakaspaloista tai munakaskiekoista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakaskääryle

X