Reseptit

Pienet uunimunakkaat

20.3.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Muffinipellillä paistetut mini­munakkaat sopivat pääsiäisaterian alkuruoaksi salaatin kanssa tarjot­tuna.

Ainekset

4 kananmunaa
2 rkl maitoa
1/2 tl timjamia
ripaus pippuria
1 dl juustoraastetta
100 g palvilihaa (lammasta, kinkkua tai kalkkunaa)
ruohosipulia

Valmistusohje

1. Pane uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Sipaise muffinipellin kolot öljyllä.

2. Silppua palviliha karkeaksi rouheeksi. Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta seos timjamilla ja ripauksella pippuria. Jaa munaseos kuuteen muffinipellin koloon. Lisää joukkoon savuliharouhe ja juustoraaste.

3. Kypsennä munakkaita uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat juuri ja juuri jähmettyneet. Munakkaat saavat jäädä kosteiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä jonkin verran uunista ottamisen jälkeen.

4. Irrota munakkaat koloista veitsen avulla. Silppua pinnalle ruohosipulia.

Vinkki! Korvaa liha paistetuilla sienillä.

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme