Reseptit

Pihlajanmarja-omenasose

Tässä soseessa yhdistetään pihlajanmarjojen kirpeys omenien makeuteen.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 l puhdistettuja pihlajanmarjoja
  • 1 kg omenia
  • 2 dl vettä
  • 1 kg hillosokeria

Valmistusohje

Huuhdo pihlajanmarjat. Kuori ja lohko omenat ja poista niistä siemenkota. Pane marjat, omenalohkot sekä vesi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.

Soseuta massa, lisää hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

Anna seistä noin puoli tuntia ja jaa sose puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

X