Reseptit

Pihlajanmarjahyytelö

Kokeile maustaa pihlajanmarjahyytelö vaniljalla tai kanelilla.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 l puhdistettuja pihlajanmarjoja
  • 5 dl vettä
  • 800 g/ l (noin 9 ½ dl) hillosokeria/litra mehua

Valmistusohje

Huuhdo pihlajanmarjat ja keitä niitä veden kanssa kattilassa noin puoli tuntia tai kunnes marjat ovat vaalenneet. Siivilöi, mittaa ja kuumenna mehu. Lisää tarvittava määrä hillosokeria ja keitä noin 15 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta pois.

Anna seistä puoli tuntia ja jaa hyytelö puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

Maustamisvihje:

Pane marjojen ja veden kanssa kattilaan yksi halkaistu vaniljatanko tai yksi kanelitanko ja muutama mausteneilikka tai tähtianis.

X