Pihlajanmarjahyytelö
Kokeile maustaa pihlajanmarjahyytelö vaniljalla tai kanelilla.
Ainekset
- 2 l puhdistettuja pihlajanmarjoja
- 5 dl vettä
- 800 g/ l (noin 9 ½ dl) hillosokeria/litra mehua
Valmistusohje
Huuhdo pihlajanmarjat ja keitä niitä veden kanssa kattilassa noin puoli tuntia tai kunnes marjat ovat vaalenneet. Siivilöi, mittaa ja kuumenna mehu. Lisää tarvittava määrä hillosokeria ja keitä noin 15 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta pois.
Anna seistä puoli tuntia ja jaa hyytelö puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.
Maustamisvihje:
Pane marjojen ja veden kanssa kattilaan yksi halkaistu vaniljatanko tai yksi kanelitanko ja muutama mausteneilikka tai tähtianis.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous