Reseptit 13.9.2012

Pihlajanmarjajäädyke

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl pihlajanmarja-omenasosetta
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon pihlajanmarja-omenasose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahto  varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon. Kaada seos pieneen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pakasta.

Ota vuoka pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjolle.

Vihje:

Voit käyttää jäädykkeeseen myös pelkistä pihlajanmarjoista valmistettua sosetta. Jos teet jäädykkeen kiehautetuista ja soseutetuista marjoista, käytä kaksi desilitraa tomusokeria.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi