Reseptit

Pihvipyttis

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kiinteää isoa perunaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni paprika
  • tilkka rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 ulkofileepihvi
  • 1 kananmuna
  • paahdettua sipulia
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Ulkofileepihvi tekee pyttipannusta juhla-aamiaisen. 

1. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika.

2. Kuumenna paistinpannulla tilkka rypsiöljyä ja paista perunakuutioita muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää sipulit ja paprikat, ja jatka kypsentämistä niin, että perunat ovat pehmeitä.

3. Sipaise pihvin pintaan tilkka öljyä ja mausta se molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna toinen paistinpannu ja paista pihviä molemmin puolin noin kaksi minuuttia. Kääri pihvi hetkeksi folioon vetäytymään. Paista samalla pannulla myös kananmuna kypsäksi.

4. Kaadaperunaseos lautaselle ja asettele päälle viipaleiksi leikattu pihvi sekä kananmuna. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja lehtipersiljalla

Katso myös:

Chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemiä Ruoka.fi

Bibimpap (korealainen ”pyttipannu”)  Ruoka.fi

 Pihvi Kotiliesi.fi

 

X