
Piimäkakku
Piimäkakkua on turha pilkata kuivaksi, sillä oikein valmistettuna se on mehevä koko perheen jälkkäriherkku.
Ainekset
Piimäkakku
- 150 g voita sulatettuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl pähkinöitä rouhittuna (halutessasi)
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl jauhettua kanelia
- 2 kananmunaa
- 2 dl piimää tai maustamatonta ”löysää” jogurttia
- 2 1/2 dl sokeria
Valmistusohje
Piimäkakku leivotaan näin:
Piimäkakku on helppo leipoa. Voit tehdä sen perinteisesti piimästä tai maustamattomasta jogurtista.
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, pähkinät, kaneli, kardemumma ja sooda keskenään.
2. Vaahdota kananmunat ja piimä tai jogurtti. Sekoita voisula ja sokeri joukkoon. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita hellävaraisesti.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla ennen kuin otat kakun pois uunista, jos taikinaa tarttuu tikkuun on kakku vielä raaka.
4. Kumoa valmis kakku, kun se on hieman jäähtynyt. Vuoan voi jättää kakun päälle kanneksi.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet
Kommentit
Piimäkakkua ei tehdä jogurtista.
Kommentit
Piimäkakkua ei tehdä jogurtista.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous