Reseptit

Piimäkakku

Piimäkakkua on turha pilkata kuivaksi, sillä oikein valmistettuna se on mehevä koko perheen jälkkäriherkku.

Teksti:
Annin ruokakirja (Otava)
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piimäkakku

  • 150 g voita sulatettuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pähkinöitä rouhittuna (halutessasi)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl piimää tai maustamatonta ”löysää” jogurttia
  • 2 1/2 dl sokeria

Valmistusohje

Piimäkakku leivotaan näin:

Piimäkakku on helppo leipoa. Voit tehdä sen perinteisesti piimästä tai maustamattomasta jogurtista.

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, pähkinät, kaneli, kardemumma ja sooda keskenään.

2. Vaahdota kananmunat ja piimä tai  jogurtti. Sekoita voisula ja sokeri joukkoon. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita hellävaraisesti.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla ennen kuin otat kakun pois uunista, jos taikinaa tarttuu tikkuun on kakku vielä raaka.

4. Kumoa valmis kakku, kun se on hieman jäähtynyt. Vuoan voi jättää kakun päälle kanneksi.

Katso myös: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin

Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet

X