Reseptit

Piimäkakku

10.3.2018 Teksti: Annin ruokakirja (Otava) Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Piimäkakkua on turha pilkata kuivaksi, sillä oikein valmistettuna se on mehevä koko perheen jälkkäriherkku.

Ainekset

150 g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl pähkinöitä rouhittuna (halutessasi)
1 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua kanelia
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta ”löysää” jogurttia tai piimää
2 1/2 dl sokeria

Valmistusohje

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, pähkinät, kaneli, kardemumma ja sooda keskenään.

2. Vaahdota kananmunat ja jogurtti. Sekoita voisula ja sokeri joukkoon. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita hellävaraisesti.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla ennen kuin otat kakun pois uunista.

4. Kumoa kakku, kun se on hieman jäähtynyt. Vuoan voi jättää kakun päälle kanneksi.

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *