Reseptit

Pikantti karpalohilloke

Syksy on riistaherkkujen aikaa. Riistalihan kruunaa kirpeän makea karpalohilloke.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g karpaloita
  • 2 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • pieni pala tuoretta inkivääriä

Valmistusohje

1. Raasta inkivääri, hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Anna niiden pehmetä öljyssä teflonpintaisessa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää karpalot, sokeri ja vesi. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes karpalot hieman hajoavat ja seos sakeutuu. Mausta etikalla ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

2. Anna soseen jäähtyä ja purkita se puhtaaseen lasipurkkiin. Hilloke kiinteytyy jäähtyessään.

Vinkki: Karpalohilloke sopii riistan tai maksapateen seuraan.

X