Reseptit

Pikantti punakaalisalaatti

Joulupöydän salaatiksi sopii aasialaishenkinen pikantti punakaalisalaatti.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g punakaalia
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria

kastike:

  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl seesamiöljyä
  • 1.5 tl ruokosokeria
  • 0.3 tl sambal oelek -chilitahnaa

Valmistusohje

1. Suikaloi punakaali. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
2. Nosta punakaali kulhoon ja nuiji mehukkaaksi perunasurvimella. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja mausta kevyesti.
3. Kaada joukkoon kastike ja nostele ainekset sekaisin. Anna tekeytyä jääkaapissa.

X