pikapasitettu oumph-kasvisvokki
Paista Oumph pikaisesti kasvisten sekä mausteiden kera pannulla ja tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kera.
Reseptit

Pikapaistettu Oumph-kasvisvokki

Soijaproteiinituote Oumphin kanamainen rakenne sopii kasviksilla ryyditettyyn vokkiin.
Teksti: KATRI SCHRÖDER Kuvat: MIRVA KAKKO/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Oumph-kasviswokki:

  • 1 ps (280 g) maustamatonta soijaproteiinipalaa (Oumph The Pure Chunk)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g varsi- tai bimi-parsakaalia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 keltainen paprika
  • 200 g herkkusieniä
  • 1/2 punainen chili
  • 3-4 kevätsipulinvartta
  • 1 dl hienonnettuja maapähkinöitä

Hapanimeläkastike:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 dl ananasmehua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoja

Valmistusohje

1. Paista jäistä Oumphia pannulla 5–7 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa puolet öljystä ja paista, kunnes seos saa hieman väriä. Nosta Oumph syrjään.

2. Valmista hapanimeläkastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri kattilaan. Lisää loput aineet. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike kiehahtaa. Keitä muutama minuutti. Nosta syrjään odottamaan.

3. Huuhtele parsakaalit ja puolita. Lisää puhtaalle paistinpannulle vesitilkan kanssa. Anna kiehua kannen alla muutama minuutti. Poista kansi ja anna lopun nesteen höyrystyä pois. Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja herkkusienet. Lisää kasvikset pannulle ja paista, kunnes ylimääräinen neste haihtuu ja kasvikset saavat hieman väriä.

4. Hienonna chili ja lisää lopun öljyn kanssa pannulle. Sekoita ainekset kunnolle, lisää pannulle Oumph ja hapanimeläkastike. Kääntele vielä hetkisen, kunnes soijapalat lämpenevät. Tarjoile hienonnetun kevätsipulin ja rouhittujen maapähkinöiden kanssa.

X