18.4.2012

Pikapaistetut juurekset

Teksti: Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 porkkanaa
1 palsternakka
1-2 naurista tai raitajuurta
100 g ruusukaalia tai papuja
1 punasipuli
1.5 rkl rypsiöljyä
¼ tl rouhittua pippurisekoitusta
veitsenkärjellinen suolaa
½-1 tl yrttisekoitusta
½-1 dl omenamehua

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja suikaloi, puhdista ja halkaise ruusukaalit, kuori ja lohko sipuli ja paista kaikki öljyssä suurella pannulla tai vokkipannussa.

2. Lisää mausteita ja vähän omenamehua ja kypsennä kannen alla kasvikset juuri ja juuri kypsiksi.

3. Tarjoa kasviksia lisäkeruokana esimerkiksi paistetun kalafileen tai lihapullien kanssa.

370 kJ (90 kcal) 1 annos