Pikaporkkanasämpylät
Pikasämpylät kohotetaan leivinjauheella, joten taikina on vaivaamatta valmis. Halutessasi voit lisätä sämpylätaikinaan kourallisen auringonkukansiemeniä tuomaan kivaa purutuntumaa.
Ainekset
Sämpylät ilman hiivaa:
- 2 dl porkkanaraastetta (tarvitaan 1–2 porkkanaa)
- 2 dl maustamatonta rasvatonta jogurttia
- 1 rkl hunajaa
- 4-5 dl sämpyläjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 3/4 tl suolaa
Valmistusohje
Pikaporkkanasämpylät syntyvät näin:
1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kulhossa jogurtti, porkkanaraaste ja hunaja. Sekoita keskenään sämpyläjauhot, leivinjauhe ja suola. Yhdistä jauhoseos ja jogurttiseos nopeasti sekoittaen.
2. Levitä leivinpaperi uunipellille. Nostele taikinasta lusikalla noin desin kokoisia kekoja leivinpaperin päälle. Jätä sämpylöiden väliin kohoamisvaraa.
3. Kypsennä sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sämpylät ovat paistuneet pohjistaan kauniin ruskeiksi ja tuntuvat pohjista napakoilta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous