Reseptit

Pikaporkkanasämpylät

Pikasämpylät kohotetaan leivinjauheella, joten taikina on vaivaamatta valmis. Halutessasi voit lisätä sämpylätaikinaan kourallisen auringonkukansiemeniä tuomaan kivaa purutuntumaa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Uunituoreita sämpylöitä helposti ja nopeasti! Nämä sämpäylät ilman hiivaa kohotetaan leivinjauheella.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sämpylät ilman hiivaa:

  • 2 dl porkkanaraastetta (tarvitaan 1–2 porkkanaa)
  • 2 dl maustamatonta rasvatonta jogurttia
  • 1 rkl hunajaa
  • 4-5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa

Valmistusohje

Pikaporkkanasämpylät syntyvät näin:

1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kulhossa jogurtti, porkkanaraaste ja hunaja. Sekoita keskenään sämpyläjauhot, leivinjauhe ja suola. Yhdistä jauhoseos ja jogurttiseos nopeasti sekoittaen.

2. Levitä leivinpaperi uunipellille. Nostele taikinasta lusikalla noin desin kokoisia kekoja leivinpaperin päälle. Jätä sämpylöiden väliin kohoamisvaraa.

3. Kypsennä sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sämpylät ovat paistuneet pohjistaan kauniin ruskeiksi ja tuntuvat pohjista napakoilta.

X