Reseptit

Pikkelöidyt kasvikset

Raikkaan napakat pikkelöidyt satokauden juurekset ovat ihanan raikas alkupala aterialle tai lisuke liha-, kana- tai kalaruoalle.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pikkelöidyt kasvikset:

  • 1 kg porkkanaa, sipulia, kukkakaalia, retiisiä
  • 1 punainen chilipalko

Liemi:

  • 3 dl vettä
  • 2 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 rkl katajanmarjoja

Valmistusohje

1. Pese ja kuori kasvikset tarvittaessa. Paloittele ne haarukkapaloiksi. Hienonna chili.

2. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja katajanmarjat. Kiehauta ja sekoita niin, että sokeri sulaa.

3. Laita paloitellut kasviksetpuhtaaseen lasipurkkiin ja kaada päälle liemi. Sulje purkki ja annatekeytyä jääkaapissa yön yli.

4. Tarjoile alkupalana esimerkiksi pinaattisalaatin kera tai pääruoan lisukkeena.

X