Reseptit

Pikkelöidyt punasipulit

Pikkelöidyt punasipulit sopivat liharuokien kaveriksi. Tämän reseptin tekijä Lotten Lindborg-Suhonen on tuttu kasvo television viime vuotisesta Master Chef -kilpailusta, jossa itseoppinut himokokkaaja pääsi finaalikolmikkoon.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 pientä tai 4 isoa punasipulia
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 5 mustapippuria
  • ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

 

Kuori sipulit. Jos käytät isoja sipuleita, lohko ne niin, että kanta pitää sipulin ehjänä. Kiehauta etikka ja mausteet. Lisää sipulit ja keitä kokonaisia sipuleita noin 5 minuuttia, lohkoja 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna sipuleiden jäähtyä liemessä. Tarkista liemen maku, jossa makean ja happaman välisen tasapainon pitää olla kohdallaan. Lisää tarpeen mukaan suolaa.

Katso myös:

Punasipulihilloke

Marinoitu punasipuli
Kotiliesi.fi: punasipulipiirakat

 

X