
Pikkelöidyt punasipulit
Pikkelöidyt punasipulit sopivat liharuokien kaveriksi. Tämän reseptin tekijä Lotten Lindborg-Suhonen on tuttu kasvo Master Chef -kilpailusta, jossa itseoppinut himokokkaaja pääsi finaalikolmikkoon.
Ainekset
Pikkelöidyt punasipulit
- 12 pientä tai 4 isoa punasipulia
- 2 dl punaviinietikkaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 laakerinlehti
- 5 mustapippuria
- ripaus sormisuolaa
Valmistusohje
Pikkelöidyt punasipulit Lotten Lindborg-Suhosen tapaan tehdään näin:
1. Kuori sipulit. Jos käytät isoja sipuleita, lohko ne niin, että kanta pitää sipulin ehjänä.
2. Kiehauta etikka ja mausteet. Lisää sipulit ja keitä kokonaisia sipuleita noin 5 minuuttia, lohkoja 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna sipuleiden jäähtyä liemessä.
3. Tarkista liemen maku, jossa makean ja happaman välisen tasapainon pitää olla kohdallaan. Lisää tarpeen mukaan suolaa. Tarjoa pikkelöidyt punasipulit Lotten Lindborgin uunnissa haudutetun porsaankyljen tai vaikkapa paahtopaistin kanssa.
Katso myös:
Kotiliesi.fi: punasipulipiirakat
Kommentit
Hyvä pikkelöinti punasipulille tulee ihan tavllisesta etikastakin.
1 dl tavallista etikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
Nämä kiehautetaan ja lisätään 4-5 punasipulia jotka leikataan ohuiksi renkaiksi mutama minuutti n. 5 min. Jäähdytä ja purkita on hyvä lisäke salaattiin tai lihan kanssa syötäväksi, tai hampurilaisen väliin.
Kommentit
Hyvä pikkelöinti punasipulille tulee ihan tavllisesta etikastakin.
1 dl tavallista etikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
Nämä kiehautetaan ja lisätään 4-5 punasipulia jotka leikataan ohuiksi renkaiksi mutama minuutti n. 5 min. Jäähdytä ja purkita on hyvä lisäke salaattiin tai lihan kanssa syötäväksi, tai hampurilaisen väliin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous