Reseptit

Pikkelöidyt punasipulit

26.2.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

12 pientä tai 4 isoa punasipulia
2 dl punaviinietikkaa
0.5 dl sokeria
1 laakerinlehti
5 mustapippuria
ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

Pikkelöidyt punasipulit sopivat liharuokien kaveriksi. Tämän reseptin tekijä Lotten Lindborg-Suhonen on tuttu kasvo television viime vuotisesta Master Chef -kilpailusta, jossa itseoppinut himokokkaaja pääsi finaalikolmikkoon.

Kuori sipulit. Jos käytät isoja sipuleita, lohko ne niin, että kanta pitää sipulin ehjänä. Kiehauta etikka ja mausteet. Lisää sipulit ja keitä kokonaisia sipuleita noin 5 minuuttia, lohkoja 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna sipuleiden jäähtyä liemessä. Tarkista liemen maku, jossa makean ja happaman välisen tasapainon pitää olla kohdallaan. Lisää tarpeen mukaan suolaa.

Katso myös:

Punasipulihilloke

Marinoitu punasipuli
 

Kotiliesi.fi: punasipulipiirakat

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *