Reseptit

Pikkelöidyt punasipulit

Pikkelöidyt punasipulit sopivat liharuokien kaveriksi. Tämän reseptin tekijä Lotten Lindborg-Suhonen on tuttu kasvo Master Chef -kilpailusta, jossa itseoppinut himokokkaaja pääsi finaalikolmikkoon.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pikkelöidyt punasipulit

  • 12 pientä tai 4 isoa punasipulia
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 5 mustapippuria
  • ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

Pikkelöidyt punasipulit Lotten Lindborg-Suhosen tapaan tehdään näin:

1. Kuori sipulit. Jos käytät isoja sipuleita, lohko ne niin, että kanta pitää sipulin ehjänä.

2. Kiehauta etikka ja mausteet. Lisää sipulit ja keitä kokonaisia sipuleita noin 5 minuuttia, lohkoja 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna sipuleiden jäähtyä liemessä.

3. Tarkista liemen maku, jossa makean ja happaman välisen tasapainon pitää olla kohdallaan. Lisää tarpeen mukaan suolaa. Tarjoa pikkelöidyt punasipulit Lotten Lindborgin uunnissa haudutetun porsaankyljen tai vaikkapa paahtopaistin kanssa.

Katso myös:

Punasipulihilloke

Marinoitu punasipuli

Kotiliesi.fi: punasipulipiirakat

 

X