935789-pikkeloidyt_suppilovahverot.jpg
Reseptit

Pikkelöidyt suppilovahverot

Pikkelöidyt suppilovahverot ovat loistava lisä buffetpöytään, sillä ne sopivat monen eri ruokalajin lisukkeeksi. Valmiit vahverot säilyvät jääkaapissakin hyvän tovin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g suppilovahveroita puhdistettuna

Mausteliemi:

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 4 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl salvian lehtiä hienonnettuna
  • muutama kokonainen salvian lehti

Lisäksi:

  • n. 5 dl:n vetoinen puhdas purkki

Valmistusohje

Pikkelöidyt suppilovahverot ovat helpot tehdä ja sopivat lisukkeeksi monenmoisille ruuille.

1. Mittaa kattilaan kaikki mausteliemen ainekset salviaa lukuun ottamatta. Kuumenna ja sekoittele, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet.

2. Anna liemen jäähtyä hieman.

3. Lisää sienet ja hienonnettu salvia kattilaan liemen joukkoon ja sekoita hyvin.

4. Purkita sienet liemineen ja lisää purkkiin kokonaisia salvian lehtiä. Säilytä jääkaapissa. Pikkelöidyt sienet säilyvät jääkaapissa hyvinä vähintään kuukauden.

X