Pikkelöidyt suppilovahverot
Reseptit

Pikkelöidyt suppilovahverot

Pikkelöidyt suppilovahverot ovat loistava lisä buffetpöytään, sillä ne sopivat monen eri ruokalajin lisukkeeksi. Valmiit vahverot säilyvät jääkaapissakin hyvän tovin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pikkelöidyt suppilovahverot:

  • 300 g suppilovahveroita puhdistettuna

Mausteliemi:

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 4 kpl valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
  • 10 kpl kokonaista mustapippuria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl salvian lehtiä hienonnettuna
  • kpl muutama kokonainen salvian lehti

Lisäksi:

  • n. 5 dl:n vetoinen puhdas purkki

Valmistusohje

Pikkelöidyt suppilovahverot tehdään näin helposti:

Pikkelöidyt suppilovahverot ovat helpot tehdä, sopivat lisukkeeksi monenmoisille ruuille ja säilyvät jääkaapissakin hyvän tovin, ainakin kuukauden.

1. Mittaa kattilaan kaikki mausteliemen ainekset salviaa lukuun ottamatta. Kuumenna ja sekoittele, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet tasaisesti.

2. Anna liemen jäähtyä hieman.

3. Lisää  sitten sienet ja hienonnettu salvia kattilaan liemen joukkoon ja sekoita hyvin.

4. Purkita sienet liemineen ja lisää purkkiin kokonaisia salvian lehtiä. Säilytä pikkelöidyt suppikset jääkaapissa. Pikkelöidyt sienet säilyvät jääkaapissa hyvinä vähintään kuukauden.

Onko sienikoppa täynnä suppiksia? Kokeile myös kermaista suppilovahverokeittoa, sienifocacciaa suppilovahveroista tai marinoituja suppilovahveroita.

Katso myös Kotiliesi.fi: Maailman helpoin niksi suppilovahveroiden kuivaamiseen – et tarvitse uunia tai kuivuria

X