Reseptit

Piña Colada -jäädyke

Piña Colada -jäädyke on ihana jälkiruoka aikuiseen makuun. Ripaus tropiikin makua jäädykkeessä saa kotimaiset mansikatkin laulamaan.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piña Colada -jäädyke

  • 1 prk (165 ml) kookosmaitoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 3 rkl kookoslikööriä, esim. Malibu
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl sokeria

Lisäksi

  • 250 g mansikoita

Valmistusohje

Piña Colada -jäädyke valmistuu helposti näin:

1. Kuumenna kookosmaito pienessä kattilassa kiehuvaksi. Nosta kattila syrjään ja paloittele joukkoon valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon kookoslikööri.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Nostele kermavaahto lopuksi varovaisesti kookos-suklaaseoksen joukkoon. Valuta seos laakeaan pakasterasiaan ja pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli.

3. Nosta jäädyke jääkaappiin noin puolisen tuntia ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke vuosta ja tarjoile tuoreiden mansikoiden kanssa.

Piña Colada -jäädyke
Tarjoa Piña Colada -jäädyke tuoreiden mansikoiden kera vaikkapa grillijuhlien jälkiruokana. © Jukka Pakarinen

Lue myös: Trooppinen Piña Colada & kolme maagisen hyvää variaatiota

Lue myös Kotiliesi.fi: Jäädyke on juhla-aterian viileä kuningatar

X