Reseptit

Pinaatti-fetavuoka

14.8.2015 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

300 g maalaisleipää
1 pkt (200 g) herkkusieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
100 g tuoretta pinaattia
suolaa
mustapippuria
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja minttua
3 munaa
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 ps (70 g) parmesaaniraastetta
1 pkt (200 g) fetajuustoa
vuoan voiteluun voita

Valmistusohje

Tähän reseptiin sopii edellispäivän kuivahtanut leipä. Tee koko ateria samassa vuoassa. Leipä imee makua pinaatista, sienistä ja fetajuustosta.

  • Leikkaa kuivahtanut leipä kuutioiksi. Harjaa herkkusienet puhtaaksi ja leikkaa viipaleiksi. Paahda sieniä kuivalla pannulla kunnes neste haihtuu hieman.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla ensin sipuleita muutama minuutti. Lisää pannulle pinaatinlehdet ja kääntele, kunnes pinaatit ovat vetäytyneet kasaan. Siirrä pannu syrjään ja lisää joukkoon herkkusienet. Mausta seos suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja hienonnetuilla yrteillä.
  • Sekoita kulhossa munat, maito, ruokakerma ja parmesaaniraaste. Voitele uunivuoka ja lisää vuokaan leipäpalaset. Murustele joukkoon fetajuusto reiluina paloina. Kaada päälle pinaatti-sieniseos. Valuta pinnalle munamaito.
  • Anna vuoan seistä 20 minuuttia, jotta maut imeytyvät leipiin. Paista 175-asteessa noin 35 minuuttia.

Katso myös:

 

 

 

 

Rukiinen feta-pinaattipiirakka

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme