pinaatti-halloumisalaatti
Reseptit

Pinaatti-halloumisalaatti

Ruokaisa salaatti syntyy halloumista ja edamamepavuista. Kokoa ainekset pinaattisen salaattipohjan päälle.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g pakaste-edamame-papuja
  • 3-4 vartta kevätsipulia
  • 200 g tuoretta babypinaattia
  • 2 avokadoa
  • 2 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 200 g kevythalloumia viipaleina

Minttuöljy:

  • 1 iso ruukku tuoretta minttua
  • noin 1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Sulata pavut ja valmista minttuöljy. Mittaa ainekset tehosekoittimen tai blenderin kulhoon ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljyä niin, että kastike on sopivan paksuista.

2. Sekoita kevyesti puolet minttuöljystä papujen marinadiksi ja jätä maustumaan.

3. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha lusikalla kuoristaan. Viipaloi ne.

4. Jaa pinaatti lautasille ja lisää päälle avokadoviipaleet sekä marinoidut pavut.

5. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja paista halloumiviipaleet nopeasti molemmin puolin kullanruskeiksi.

6. Nosta juustoviipaleet lautasille ja viimeistele minttuöljyllä.

X