Reseptit

Pinaatti-hernepestopasta

Pinaatti-hernepesto toimii paitsi pastakastikkeena, myös dippinä tai kevyenä levitteenä leivän päällä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaatti-hernepestopasta:

  • 400 g täysjyväpastaa

Hernepesto:

  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 200 g tuoreita tai pakasteherneitä
  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Keitä pasta napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

2. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimen tai blenderin kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

3. Tarkista maku ja lisää tarvittsessa suolaa, mustapippuria tai sitruunamehua.

4. Kääntele pesto kuuman pastan joukkoon ja tarjoile heti.

X