Reseptit

Pinaatti-kalakeitto

Pinaatti-kalakeittoon tulee perattua savukalaa tai vaikkapa tonnikalaa. Ruodoista ei siis ole pelkoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 porkkanaa
  • 1 Rosamunda-peruna
  • 1 pieni sipuli
  • 75–100 g tuoretta pinaattia
  • 1 l kalalientä kuutiosta
  • 1 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1/2–1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 250 g perattua savukalaa
  • 2 keitettyä munaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele peruna, sipuli ja porkkanat. Keitä kasvikset pehmeiksi kalaliemessä.

2. Ryöppää pinaatinlehtiä hetki kiehuvassa vesitilkassa. Puserra kuivaksi ja lisää keittoon. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää suuruste ja kerma. Keitä hetki ja mausta keitto.

3. Lisää ruodottomaksi puhdistettu savukala ja munanpuolikkaat valmiisiin keittoannoksiin.

X