27.8.2014

Pinaatti-kalakeitto

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Pinaatti-kalakeittoon tulee perattua savukalaa tai vaikkapa tonnikalaa. Ruodoista ei siis ole pelkoa.

Ainekset

2 porkkanaa
1 Rosamunda-peruna
1 pieni sipuli
75–100 g tuoretta pinaattia
1 l kalalientä kuutiosta
1 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta
2 dl ruokakermaa
1/2–1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
250 g perattua savukalaa
2 keitettyä munaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele peruna, sipuli ja porkkanat. Keitä kasvikset pehmeiksi kalaliemessä.

2. Ryöppää pinaatinlehtiä hetki kiehuvassa vesitilkassa. Puserra kuivaksi ja lisää keittoon. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää suuruste ja kerma. Keitä hetki ja mausta keitto.

3. Lisää ruodottomaksi puhdistettu savukala ja munanpuolikkaat valmiisiin keittoannoksiin.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi