Pinaatti-couscoussalaatti
Pinaatti-couscoussalaatti on kepeä lounas tai lisuke, joka valmistuu vikkelästi. Salaatti saa makeutta sokeriherneistä.
Ainekset
Pinaatti-couscoussalaatti
- 2 dl täysjyväkuskussuurimoita
- 2 dl kasvislientä
- 200 g sokeriherneitä
- 50 g tuoretta pinaattia
- 2 tl oliiviöljyä
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 3 rkl sitruunanmehua
- 3 vartta kevätsipulia
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Pinaatti-couscoussalaatti tehdään helposti näin:
1. Mittaa kuskussuurimot kattilaan ja kaada päälle kiehautettu kasvisliemi. Jätä suurimot turpoamaan kannen alle noin 5 minuutiksi.
2. Halkaise sokeriherneet pituussuunnassa ja hienonna isoimmat pinaatinlehdet. Pienet lehdet voi jättää kokonaisiksi. Lämmitä öljy pannulla ja pyöräytä sokeriherneet ja pinaatinlehdet nopeasti pannulla.
3. Sekoita kuskussuurimot haarukalla irtonaisiksi. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja hienonnettu kevätsipuli sekä sokeriherneet ja pinaatinlehdet. Kääntele maut sekaisin ja mausta ripauksella suolaa.
Vinkki: Tarjoa pinaatti-couscous esimerkiksi marokkolaisen appelsiinilohen tai afrikkalaisten lammasvartaiden kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Bulgur tuo vaihtelua – kokeile murskattua vehnää ruokaisiin salaatteihin, täytteisiin ja sellaisenaan lisukkeeksi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous