Reseptit

Pinaatti-couscoussalaatti

Pinaatti-couscoussalaatti on kepeä lounas tai lisuke, joka valmistuu vikkelästi. Salaatti saa makeutta sokeriherneistä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaatti-couscoussalaatti

  • 2 dl täysjyväkuskussuurimoita
  • 2 dl kasvislientä
  • 200 g sokeriherneitä
  • 50 g tuoretta pinaattia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 3 vartta kevätsipulia
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Pinaatti-couscoussalaatti tehdään helposti näin:

1. Mittaa kuskussuurimot kattilaan ja kaada päälle kiehautettu kasvisliemi. Jätä suurimot turpoamaan kannen alle noin 5 minuutiksi.

2. Halkaise sokeriherneet pituussuunnassa ja hienonna isoimmat pinaatinlehdet. Pienet lehdet voi jättää kokonaisiksi. Lämmitä öljy pannulla ja pyöräytä sokeriherneet ja pinaatinlehdet nopeasti pannulla.

3. Sekoita kuskussuurimot haarukalla irtonaisiksi. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja hienonnettu kevätsipuli sekä sokeriherneet ja pinaatinlehdet. Kääntele maut sekaisin ja mausta ripauksella suolaa.

Vinkki: Tarjoa pinaatti-couscous esimerkiksi marokkolaisen appelsiinilohen tai afrikkalaisten lammasvartaiden kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Bulgur tuo vaihtelua – kokeile murskattua vehnää ruokaisiin salaatteihin, täytteisiin ja sellaisenaan lisukkeeksi

X