Reseptit

Pinaatti-manteli-hirvipallerot

Hirvipyörykät sopivat loistavasti riistahenkisiin kesteihin.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g hirvenjauhelihaa
  • 1 dl kokoon kiehautettua pinaattia (tuoreena noin puoli litraa)
  • puolikas purjo
  • 8 basilikanlehteä tai 2 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl jauhettua mantelia
  • 1 dl kermaa
  • 1 muna
  • 0.5 dl Maizena- tai perunajauhoa
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 dl lehtipersiljaa tai lehtiselleriä
  • 0.5 tl maustepippuria

uunipellille:

  • 0.5 dl öljyä tai voisulaa
  • 0.5 dl kokonaisia manteleita
  • 1 sitruunan mehu tai 1 rkl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Mittaa jauhettu hirvenliha kulhoon. Halkaise ja huuhtele purjo, silppua ohueksi. Pilko basilika ja kuorittu valkosipuli ja lisää lihan joukkoon. Ripota mukaan mantelijauhe. Voit jauhaa mantelit kokonaisina esimerkiksi tehosekoitinsauvalla.

Yhdistä muna ja kerma ja sekoita taikinaan maissijauheen, suolan ja persiljasilpun kanssa. Mausta massa lopuksi kevyesti maustepippurilla. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyörittele kostutetuin kämmenin pyöryköiksi. Voitele uunipelti öljyllä tai voilla ja aseta pallerot pellille kokonaisten mantelien kanssa. Annoksesta tulee noin 24 palleroa.

Kypsennä uunin keskiritilällä 200 asteessa reilu puoli tuntia. Pirskota kypsien palleroiden pinnalle sitruunamehua tai omenaviinietikkaa ja muutama pisara tuoretta öljyä. Halutessasi voit tehdä paistoliemestä kastikkeen lisäämällä joukkoon smetanaa, ranskankermaa tai kookoskermaa.

Sekä pyörykät että pihvit käyvät keliaakikolle, jolta viljakorppujauholla jatketut murekeruoat ovat kiellettyjä.

X