Pinaatti-mikromunakas
Mikromunakasta kannattaa vahtia paistamisen ajan, sillä munakasmassa kuohahtaa nopeasti kupista yli.
Ainekset
- 2 palaa eli 50 g pakastepinaattia
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl suolaa
tomaattisalaatti
- 5 kirsikkatomaattia
- 5 oliivia
- 1/2 kevätsipulinvarsi
- sitruunalla maustettua öljyä
Valmistusohje
Mikromunakas valmistuu helposti näin:
1. Sulata pinaatti mikrossa tai huoneenlämmössä. Sekoita kananmunat, pinaatti ja suola keskenään kulhossa.
2.Voitele mikronkestävä kulho tai kuppi kevyesti öljyllä tai voilla. Kaada pinaattimunakasmassa kuppiin. Kypsennä 750 watin teholla 30 sekuntia kerrallaan, tarkkaile munakkaan kohoamista. Kun mikromunakas nousee kupin reunoilta kypsentämisen aikana ja munakas on reunoilta hyytynyt, munakas on valmis. Se saa jäädä keskeltä valuvaksi.
3. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit, viipaloi oliivit ja hienonna kevätsipulinvarsi. Nosta tomaattisalaattia munakkaan päälle. Valuta päälle sitruunalla maustettua öljyä. Nauti mikromunakas kevyeenä lounaana tai välipalana.
Mainiot munakkaat pyöräytät myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous