Reseptit

Pinaatti-mikromunakas

Mikromunakasta kannattaa vahtia paistamisen ajan, sillä munakasmassa kuohahtaa nopeasti kupista yli.

Teksti:
suVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 palaa eli 50 g pakastepinaattia
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl suolaa

tomaattisalaatti

  • 5 kirsikkatomaattia
  • 5 oliivia
  • 1/2 kevätsipulinvarsi
  • sitruunalla maustettua öljyä

Valmistusohje

Mikromunakas valmistuu helposti näin:

1. Sulata pinaatti mikrossa tai huoneenlämmössä. Sekoita kananmunat, pinaatti ja suola keskenään kulhossa.

2.Voitele mikronkestävä kulho tai kuppi kevyesti öljyllä tai voilla. Kaada pinaattimunakasmassa kuppiin. Kypsennä 750 watin teholla 30 sekuntia kerrallaan, tarkkaile munakkaan kohoamista. Kun mikromunakas nousee kupin reunoilta kypsentämisen aikana ja munakas on reunoilta hyytynyt, munakas on valmis. Se saa jäädä keskeltä valuvaksi.

3. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit, viipaloi oliivit ja hienonna kevätsipulinvarsi. Nosta tomaattisalaattia munakkaan päälle. Valuta päälle sitruunalla maustettua öljyä.  Nauti mikromunakas kevyeenä lounaana tai välipalana.

Mainiot munakkaat pyöräytät myös näillä ohjeilla:

proteiinimunakas

Proteiinimunakas

papumunakaspannu

Papumunakaspannu

pienet lohimunakkaat ja piparjuurikastiketta

Pienet lohimunakkaat ja piparjuurikastiketta

Kotiliesi.fi: Miniparsakaali-munakasmuffinit

X