Reseptit

Pinaatti-munahyydykkeet salaattipedillä

Pinaatti-munahyydykkeet salaattipedillä sopivat alkuruoaksi. Tarjoile hyydykkeet salaatin, kalan ja katkarapujen kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g pakastepinaattia
  • 4 munaa
  • 2 dl maitoa tai ruokakermaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua valkopippuria

Lisäksi:

  • salaatinlehtiä ja/tai vehnäoraita sekä herneen- ja auringonkukanversoja
  • 1 tlk vihreää säilykeparsaa
  • 150 g kylmäsavukirjolohta
  • 150 g sulatettuja pakastekatkarapuja
  • tilliä
  • sitruunan mehu
  • öljyä

Valmistusohje

 

Sulata pinaatti ja sekoita sen joukkoon munat sekä maito tai ruokakerma. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja valkopippurilla.

Kaada seos pieniin, voideltuihin annosvuokiin. Peitä vuoat foliolla. Nosta vuoat astiaan, jossa on kuumaa vettä. Pane astia 175 asteen uuninlämpöön ja kypsennä hyydykkeitä noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat keskeltäkin kiinteitä.

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Valuta ja paloittele parsat. Levitä salaatinlehdet ja/tai vehnänoraat sekä herneen- ja auringonkukanversot vadille tai lautasille. Kumoa munahyydykkeet päälle ja nosta parsat, kylmäsavulohi sekä katkaravut ympärille. Koristele tillillä.

Valuta salaatin joukkoon sitruunamehu ja tilkka öljyä.

X