Reseptit

Pinaatti-ricottatäytteiset raviolit (Ravioli agli spinaci)

Täytä valmiit tuorepastalevyt pinaatti-ricottatäytteellä.
Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g ohuenohutta tuorepastalevyä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 prk ricotta-juustoa
  • 0.5 dl parmesaaniraastetta
  • suolaa
  • 0.5 dl tomaattikastiketta
  • basilikaa
  • parmesaania

Valmistusohje

Keitä pinaatit pehmeäksi (2-3 min.) ja valuta vesi pois. Puristele vielä talouspaperilla, jotta kaikki vesi poistuu. Silppua pinaatti veitsellä hienoksi ja sekoita ricottan ja parmesaanin kanssa. Mausta suolalla.

Levitä tuorepastalevyjä työtasolle pyyhkeen päälle. Annostele pinaatti-ricottaa vajaan ruokalusikallisen kekoihin noin 10 sentin välein. Levitä sormella vettä pastalevyjen reunoille. Ota lisää pastalevyjä ja painele varovasti pinaatti-ricottakasojen päälle. Litistä sormin levyt yhteen täytteiden ympäriltä. Leikkaa haluamasi mallisiksi ravioleiksi muotilla tai veitsellä. Keitä pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja nostele raviolit varovasti reikäkauhalla pois. Tarjoile tomaattikastikkeen kera.

Resepti: Ulderico De Santis, Trattoria di Romana, Turku

X