Reseptit

Pinaatti-sienitortilla

Sienillä ja pinaatilla täytetty munakas maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 silputtu sipuli
  • 250 g viipaloituja herkkusieniä
  • 250 g pinaattia
  • suolaa
  • muskottia
  • 5-6 kananmunaa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl vettä
  • 100 g raastettua manchegoa tai parmesaania

Valmistusohje

Ryöppää pinaatit kevyesti suolalla maustetussa vedessä, valuta ja puserra lehdet kuiviksi. Kuumenna öljy uuninkestävässä paistinpannussa. Kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää sienet ja paista sekoitellen, kunnes neste on haihtunut ja sienet ovat saaneet vähän väriä. Lisää pinaatti ja hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla.

Vatkaa sekaisin munat, vesi ja persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos pannulle ja hyydytä miedolla lämmöllä, kunnes munakkaan pohja on hyytynyt. Nostele munakasta reunoilta, jotta munamassa pääsee valumaan pannun pohjalle.

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Ripottele munakkaan päälle juusto ja paista tortillaa uunin keskitasolla, kunnes juusto on saanut väriä ja munakas on kauniisti kohonnut.

Tortillan voi tarjota lämpimänä tai täysin jäähtyneenä viipaleiksi leikattuna. Tähteeksi jäänyt tortilla on mainio eväsruoka esimerkiksi salaatin kanssa syötynä.

X