pinaattikeitto ja täysjyväkrutongit
Reseptit

Pinaattikeitto ja täysjyväkrutongit

Pinaattikeitto hehkuu vahvalla vihreällä värillään terveellisyyttä. Pinaatti on oikea supervihannes, joka auttaa ruoansulatusta ja suojaa suoliston limakalvoja.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaattikeitto

  • 1 purjosipuli
  • 1 jauhoinen peruna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 300 g pinaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 l vettä tai kasvislientä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Krutongit

  • 4 viipaletta täysjyväleipää
  • 2 tl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Pinaattikeitto ja täysjyväkrutongit valmistuvat näin helposti:

1. Halkaise ja pese purjo, suikaloi se. Kuori ja paloittele peruna.

2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota purjo pehmeäksi. Lisää perunat ja pinaatti ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää basilika sekä vesi ja hunaja. Kiehauta ja keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.

3. Soseuta pinaattikeitto ja lisää nestettä, jos keitto jää paksuksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Kuutioi leipäviipaleet ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljy. Paahda rapeiksi kuumalla paistinpannulla.

5. Mausta jogurtti sitruunamehulla, suolalla sekä mustapippurilla.

6. Tarjoa pinaattikeitto krutonkien ja maustetun jogurtin kanssa.

Lisää ravitsevia superkeittoja:

Avokado-pinaattikeitto

Avokado-pinaattikeitto

918791-pinaattikeitto.jpg

Kesäkurpitsa-pinaattikeitto

734719-pinaattikeitto2.jpg

Helppo pinaattikeitto

Kotiliesi.fi: Keväinen kalakeitto

X