Pinaattiletut
Reseptit

Pinaattiletut

Pinaattiletut ovat itse tehtyinä niin maistuvia, että niiden syöminen saattaa kasvattaa samanlaisen hauiksen kuin Kippari-Kallella.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaattiletut

  • 150 g pinaattia (myös pakastettu käy)
  • 50 g rucolaa
  • 1 palsternakka
  • 3 dl hiivaleipävehnä- tai spelttijauhoja
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2-1 tl muskottia
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl pullomargariinia paistamiseen

Lisäksi:

  • 2-3 porkkanaa raasteena
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 2 dl raejuustoa

Valmistusohje

Pinaattiletut saavat lisämakua rucolasta ja palsternakasta.

  1. Mittaa kaikki taikinan ainekset monitoimikoneen kulhoon, lisää kuorittu palsternakka palasina ja vihreät vihannekset sellaisenaan sekä sekoita tasaiseksi. Tai sekoita lettutaikina ja lisää siihen palsternakkaraaste sekä hienonnetut vihreät vihannekset.
  2. Anna taikinan tasaantua puolisen tuntia ja paista siitä ohuita lettuja pinnoitetulla pannulla.
  3. Pidä pinaattiletut kuumana ja tarjoa appelsiinimehulla maustetun porkkanaraasteen tai eksoottisemman porkkanaraasteen kanssa. Raejuustolla voit täydentää pinaattilettuateriaa proteiinipitoisemmaksi.

Katso myös Kotilieden artikkeli: Pinaatti tuo väriä ja voimaa – katso herkulliset reseptit

X