Reseptit

Pinaattiletut

Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Niin maistuvia ovat nämä itsetekoiset pinaattiletut, että niiden syöminen saattaa kasvattaa samanlaisen hauiksen kuin Kippari-Kallella.

Ainekset

150 g pinaattia (myös pakastettu käy)
50 g rucolaa
1 palsternakka
3 dl hiivaleipävehnä- tai spelttijauhoja
3/4 tl suolaa
1/2-1 tl muskottia
5 dl kevytmaitoa
4 kananmunaa
2 rkl pullomargariinia paistamiseen

Lisäksi:

2-3 porkkanaa raasteena
2 rkl appelsiinimehua
2 dl raejuustoa

Valmistusohje

Pinaattiletut saavat lisämakua rucolasta ja palsternakasta.

  1. Mittaa kaikki taikinan ainekset monitoimikoneen kulhoon, lisää kuorittu palsternakka palasina ja vihreät vihannekset sellaisenaan sekä sekoita tasaiseksi. Tai sekoita lettutaikina ja lisää siihen palsternakkaraaste sekä hienonnetut vihreät vihannekset.
  2. Anna taikinan tasaantua puolisen tuntia ja paista siitä ohuita lettuja pinnoitetulla pannulla.
  3. Pidä letut kuumana ja tarjoa appelsiinimehulla maustetun porkkanaraasteen ja raejuuston kera.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme