
Pinaattiletut
Pinaattiletut ovat itse tehtyinä niin maistuvia, että niiden syöminen saattaa kasvattaa samanlaisen hauiksen kuin Kippari-Kallella.
Ainekset
Pinaattiletut
- 150 g pinaattia (myös pakastettu käy)
- 50 g rucolaa
- 1 kpl palsternakka
- 3 dl hiivaleipävehnä- tai spelttijauhoja
- 3/4 tl suolaa
- 1/2-1 tl muskottia
- 5 dl kevytmaitoa
- 4 kpl kananmunaa
- 2 rkl pullomargariinia paistamiseen
Lisäksi:
- 2-3 kpl porkkanaa raasteena
- 2 rkl appelsiinimehua
- 2 dl raejuustoa
Valmistusohje
Pinaattiletut valmistuvat näin helposti:
Pinaattiletut saavat tässä ohjeessa lisämakua rucolasta ja palsternakasta. Voit käyttää lettuihin tuoretta pinaattia tai pakastepinaattia.
- Mittaa kaikki taikinan ainekset monitoimikoneen kulhoon, lisää kuorittu palsternakka palasina ja vihreät vihannekset sellaisenaan sekä sekoita tasaiseksi. Tai sekoita lettutaikina ja lisää siihen palsternakkaraaste sekä hienonnetut vihreät vihannekset.
- Anna taikinan tasaantua puolisen tuntia ja paista siitä ohuita lettuja pinnoitetulla pannulla.
- Pidä pinaattiohukaiset kuumina ja tarjoa appelsiinimehulla maustetun porkkanaraasteen tai eksoottisemman porkkanaraasteen kanssa. Raejuustolla voit täydentää pinaattilettuateriaa proteiinipitoisemmaksi. Jos haluat pinaattilettuateriasta ruokaisan keitä lettujen kaveriksi perunoita tai tee perunamuusi.
Katso myös Kotilieden artikkeli: Pinaatti tuo väriä ja voimaa – katso herkulliset reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous