Pinaattiletut lihatäytteellä
Pinaattiletut lihatäyttellä käy kokoaisesta ateriasta. Ne tehdään isoista räiskäleistä. Kokeile pinaatin tilalla myös nokkosta tai mangoldia.
Ainekset
Pinaattiletut:
- 4 isoa räiskälettä (n. 1⁄2 lettutaikina-annos)
- 1 dl pakastepinaattia sulatettuna
Lihatäyte:
- 500 g valmista nyhtölihaa (possua, kanaa tai nautaa)
- 1 rkl grillausmaustetta
- 2 rkl rypsiöljyä
Coleslaw:
- 200 g kaalia
- 2 porkkanaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/4-1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
Jogurttikastike:
- 2 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 1/2 tl chililastuja
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
Pinaattiletut lihatäytteellä tehdään näin:
1. Tee ensin lettutaikina.
2. Sekoita valutettu pinaatti lettutaikinan joukkoon. Paista räiskäleet.
3. Revi nyhtöliha leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Lisää grillausmausteseos ja rypsiöljy ja kääntele mausteet tasaisesti lihan joukkoon. Paahda lihaa 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele lihoja kerran paiston aikana.
4. Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat. Sekoita joukkoon sitruunamehu, rypsiöljy, suolaa ja mustapippuria.
5. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään.
6. Taittele letut tötteröiksi ja täytä ne nyhtölihalla, kaali-porkkanasalaatilla sekä jogurttikastikkeella.
Katso myös: Herneohukaiset
Katso myös Kotiliesi.fi: Pinaatti-ricottapannarit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous