Reseptit

Pinaattiletut lihatäytteellä

Pinaattiletut lihatäyttellä käy kokoaisesta ateriasta. Ne tehdään isoista räiskäleistä. Kokeile pinaatin tilalla myös nokkosta tai mangoldia.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaattiletut:

  • 4 isoa räiskälettä (n. 1⁄2 lettutaikina-annos)
  • 1 dl pakastepinaattia sulatettuna

Lihatäyte:

  • 500 g valmista nyhtölihaa (possua, kanaa tai nautaa)
  • 1 rkl grillausmaustetta
  • 2 rkl rypsiöljyä

Coleslaw:

  • 200 g kaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa

Jogurttikastike:

  • 2 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 tl chililastuja
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Pinaattiletut lihatäytteellä tehdään näin:

1. Tee ensin lettutaikina.

2. Sekoita valutettu pinaatti lettutaikinan joukkoon. Paista räiskäleet.

3. Revi nyhtöliha leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Lisää grillausmausteseos ja rypsiöljy ja kääntele mausteet tasaisesti lihan joukkoon. Paahda lihaa 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele lihoja kerran paiston aikana.

4. Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat. Sekoita joukkoon sitruunamehu, rypsiöljy, suolaa ja mustapippuria.

5. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään.

6. Taittele letut tötteröiksi ja täytä ne nyhtölihalla, kaali-porkkanasalaatilla sekä jogurttikastikkeella.

Katso myös: Herneohukaiset

Katso myös Kotiliesi.fi: Pinaatti-ricottapannarit

X