14.5.2012

Pinaattiohukaiset

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

5 dl maitoa
2 munaa
2.5 dl hiivaleipäjauhoja
150 g pakastepinaattia tai hienonnettua tuoretta pinaattia
1 tl mineraalisuolaa
ripaus valkopippuria

paistamiseen:

öljyä

Valmistusohje

Vatkaa maito, munat ja hiivaleipäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Lisää sulatettu pakastepinaatti tai kiehautetut, hienonnetut pinaatinlehdet. Mausta taikina mineraalisuolalla ja valkopippurilla.

Paista taikinasta pieniä tai suuria ohukaisia öljyssä. Tarjoa ohukaiset raastesalaatin ja puolukoiden kanssa. Ne maistuvat myös liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.

Vihje:

Kaada taikina pulloon, jossa sitä on helppo sekoittaa ja ravistella, ja josta sitä on helppo kaataa pannuun.

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *