Reseptit

Pinaattiohukaiset

Pinaattiohukaiset kruunataan puolukoilla ja raastesalaatilla, vaikka ohukaisten herkullinen maku ei estä nauttimaan lettuja ihan sellaisenaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Suvi Laine

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaattiohukaiset

  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2.5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 150 g pakastepinaattia tai hienonnettua tuoretta pinaattia
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ripaus valkopippuria

paistamiseen:

  • öljyä

Valmistusohje

Pinaattiohukaiset valmistuvat näin helposti:

1 .Vatkaa maito, munat ja hiivaleipäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Lisää maito-munaseokseen sulatettu pakastepinaatti tai kiehautetut, hienonnetut pinaatinlehdet. Mausta taikina mineraalisuolalla ja valkopippurilla.

2. Paista taikinasta pieniä tai suuria ohukaisia öljyssä. Tarjoa ohukaiset raastesalaatin ja puolukoiden kanssa. Ne maistuvat myös liha- ja kalaruokien lisukkeena.

Vihje:

Kaada taikina pulloon, jossa sitä on helppo sekoittaa ja ravistella, ja josta sitä on helppo kaataa pannuun.

Saatat pitää myös herneohuikaisista tai lihatäytteisistä pinaattiletuista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Sieni-pinaattirulla eli pinaattimunakas

X