Pinaattipesto-vuohenjuustopasta
Pinaatista, basilikasta ja mintusta syntyy mainio pesto. Rennosti veitsellä hienonnetussa pestossa yrttien ja pinaatin maut tulevat voimakkaammin esille kuin sileäksi soseutetussa versiossa. Vuohenjuusto ja kirsikkatomaatit viimeistelevät tämän pastaherkun.
Ainekset
- 1 l babypinaattia
- 2 dl basilikanlehtiä
- 2 dl mintunlehtiä
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl pinjansiemeniä
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 1 rkl sitruunanmehua
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 300 g nauhapastaa (keittämätöntä)
Lisäksi
- 150 g vuohenjuustoa
- 200 g kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
1. Huuhtele pinaatinlehdet, kuivaa talouspaperilla tai salaattilingossa. Nosta leikkuulaudalle pinaatinlehdet, basilikan- ja mintunlehdet sekä kuorittu valkosipuli. Hakkaa veitsellä hienoksi silpuksi.
2. Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla 1–2 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Hienonna siemenet veitsellä. Sekoita kulhossa pinaatti-yrttisilppu, pinjansiemenet, parmesaaniraaste, sitruunanmehu, öljy ja suola.
3. Keitä nauhapasta pakkauksen ohjeen mukaan reilussa suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kippaa pinaattipeston joukkoon. Murustele päälle vuohenjuustoa. Sekoita joukkoon halkaistuja kirsikkatomaatteja.
Hyvä pasta on herkkua:
Kotiliesi.fi: Herkkutatti-vuohenjuustopasta
Kommentit
Tämä maistui hyvin koko perheelle, myös pienemmille. 🙂
Kommentit
Tämä maistui hyvin koko perheelle, myös pienemmille. 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous