Reseptit

Pinaattipesto-vuohenjuustopasta

Pinaatista, basilikasta ja mintusta syntyy mainio pesto. Rennosti veitsellä hienonnetussa pestossa yrttien ja pinaatin maut tulevat voimakkaammin esille kuin sileäksi soseutetussa versiossa. Vuohenjuusto ja kirsikkatomaatit viimeistelevät tämän pastaherkun.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l babypinaattia
  • 2 dl basilikanlehtiä
  • 2 dl mintunlehtiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 300 g nauhapastaa (keittämätöntä)

Lisäksi

  • 150 g vuohenjuustoa
  • 200 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Huuhtele pinaatinlehdet, kuivaa talouspaperilla tai salaattilingossa. Nosta leikkuulaudalle pinaatinlehdet, basilikan- ja mintunlehdet sekä kuorittu valkosipuli. Hakkaa veitsellä hienoksi silpuksi.

2. Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla 1–2 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Hienonna siemenet veitsellä. Sekoita kulhossa pinaatti-yrttisilppu, pinjansiemenet, parmesaaniraaste, sitruunanmehu, öljy ja suola.

3. Keitä nauhapasta pakkauksen ohjeen mukaan reilussa suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kippaa pinaattipeston joukkoon. Murustele päälle vuohenjuustoa. Sekoita joukkoon halkaistuja kirsikkatomaatteja.

Hyvä pasta on herkkua:

Vihreä pasta, papuja, pinaattia

Vihreä pasta

pinaattipasta

Pinaattipasta

780523-tagliatelle.jpg

Vuohenjuusto-yrttipasta

Kotiliesi.fi: Herkkutatti-vuohenjuustopasta

X