Pinaattitäytteinen broileri
Pinaattitäytteinen broileri saa makua emmentalista ja mozzarellasta.
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 1 tl mineraalisuolaa
- 0.3 tl rouhittua mustapippuria
täyte:
- 0.5 l tuoreita pinaatinlehtiä
- vettä
- muutama tuore basilikanoksa
- 4 viipaletta juustoa (esim. emmentalia tai mozzarellaa)
Kiinnittämiseen:
- cocktailtikkuja
paistamiseen:
- tilkka öljyä
kastike:
- 1 dl kanalientä
- 1 dl ruokakermaa, rasvaa 5 %
Lisäkevihannekset:
- 1 kesäkurpitsa,
- 1 parsakaali
- 150 g vihreitä papuja
- tilkka vettä
- ripaus mineraalisuolaa
Valmistusohje
Tarjoa pinaattitäytteinen broileri kesäkurpitsan, parsakaalin ja vihreiden papujen kanssa.
Tee broilerin rintafileisiin terävällä veitsellä syvä tasku ja mausta fileet sisältä ja päältä mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.
Kiehauta pinaatinlehdet kokoon, huuhdo ne kylmällä vedellä ja purista kuiviksi. Täytä broilerin rintafileet pinaatinlehdillä, basilikalla ja juustoviipaleella. Kiinnitä tarvittaessa tikuilla. Kuumenna öljy pinnoitetussa pannussa ja ruskista täytetyt rintafileet molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Lisää pannuun kanaliemi sekä ruokakerma ja hauduta rintafileitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Käännä rintafileet välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Käsittele rintafileiden kypsyessä lisäkevihannekset. Paloittele kesäkurpitsa sekä parsakaali ja puhdista pavut. Kuumenna mineraalisuolalla maustettu vesi kattilassa ja lisää kaikki vihannekset. Höyrytä niitä kannen alla noin viisi minuuttia tai kunnes kaikki vihannekset ovat rapean kypsiä. Varo kypsentämästä liian kauan, ettei väri haalene, vitamiinit tuhoudu ja maku kärsi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous